Normalni katolici ustali protiv Batarela i Vigilarea: "Zabranjujemo vam da govorite u naše ime"

Foto: FAH, Facebook

KLERIKALNA udruga Vigilare, poznata po stavu da bi pobačaj trebalo zabraniti i da bi i silovane žene trebale biti prisiljene roditi, ovih dana moljaka novac od građana za tužbu protiv bivšeg predsjednika RH Ive Josipovića. Tužbu bi, kako stoji u pismu, trebao podnijeti Zvonimir Hodak.

>> "Josipović vrijeđa Našu Gospu": Vigilare skuplja pare za "najveću tužbu u povijesti"

>> Vigilare želi Hrvatima zabraniti da javno govore “katolička džamahirija”

Prema pismu koje šalju na adrese brojnih građana, Josipovića će tužiti zbog "duboke povrijeđenosti načinom na koji dr. Ivo Josipović tretira religijsku pripadnost i vjerske osjećaje velike većine građana Hrvatske”, pa su u svrhu svoje kampanje sakupljanja novca za podizanje tužbe pokrenuli i internetsku stranicu proces-josipovic.hr.

Na stranici se navodi kako je Josipović na svom Facebooku napisao "Hrvatska je sekularna država. Nije katolička džamahirija", a Vigilare onda konstatira sljedeće: “Smatramo nedopustivim ovakvu konstrukciju koristiti u javnom diskursu. Ovakav govor u sebi sadrži opasne predrasude o katolicima kao potencijalnim teroristima i totalitaristima". Oni de facto zagovaraju to da se u javnosti uopće ne smije ubuduće koristiti izraz "katolička džamahirija", jer je to "protudemokratska poruka" i "jezik mržnje" te "vulgarni i ismijavajući jezik".

 

Katolici protiv Batarela: "Odakle ti pravo da u moje ime ikoga tužiš?"

U cijelom tekstu objavljenom na stranici, Vigilare poistovjećuje sebe sa svim ili većinom katolika u Hrvatskoj, te tako svaku kritiku svog klerikalnog aktivizma želi predstaviti kao napad na Crkvu i sve hrvatske katolike.

A da na to nemaju pravo, dokazuju i brojni komentari katolika objavljeni na Facebook stranicama udruge Vigilare, ispod njihove objave o podizanju tužbe na Facebooku. Umjesto poruka podrške, redom se nižu komentari katolika koji se oštro protive tužbi.

U nastavku prenosimo neke od njih:


"Ja vam kao Hrvatica i katolkinja zabranjujem da se pozivate na svih nas, jer na to nemate pravo! U svojim nakaradnim objavama se potpišite imenom i prezimenom, poimence, jer je to vaše i samo vaše mišljenje! I na to imate pravo - pozivati se na neistomišljenike je prevara i laž! A pričate o Bogu!"

"Ja kao krščanka i katolkinja zabranjujem vam da govorite u moje ime i radite bilo što u ime katolika i mene kao katolkinje....."



"To nije Kristova metoda. Zar je Krist otvarao sudske parnice za svoje progonitelje? Kršćanin u ime Krista otvara sudski postupak??? Takvog Krista ne znam."

"Mene nije uvrijedio, niste vi veci katolici od mene ..Vecina ovakvih udruga se zeli samo docepati novca... Bas kao i Markickina..."

"A kad cemo popove tuzit? Realno oni puno vise vrijedaju I nanose stete djeci pedofilijom ..to vam ne smeta il se pravite ludi?"

"I ja sam katolik i podržavam Josipovića!!"

"I ja sam hrvatski katolik i odakle ti pravo da u moje ime ikoga tuzis?? Ja ti to pravo nisam dao."

Pročitajte više