Nositelj Neovisne liste mladih R. Pesserl predstavio program na HTV-u

Nositelj Neovisne liste mladih Robert Pesserl istaknuo je, predstavljajući večeras izborni program na HTVu, da kandidati te liste žele aktivno pridonijeti sređivanju "kaotičnog stanja u društvu" kojeg su, kako je ustvrdio, proizvele političke stranke.

"Mi smo odgovor na potpuni politički i moralni bankrot u državi, želimo slobodni u demokratsku Hrvatsku", rekao je dodavši da će to postići "otvaranjem prostora za mlade snage koje jedino mogu donijeti nove ideje, vidike i prilike za naš narod i državu".

"Protiv smo društvenih odnosa iz 19. stoljeća, jer živimo u 21. i u informatičkom dobu. Protiv smo bilo kakve eksploatacije i segregacije, uspostave gospodarskih i političkih kasta, negativne selekcije kadrova u političkom, gospodarskom i društvenom sektoru te svih vrsta nasilja", istaknuo je Pesserl.

"Mi smo za pozitivnu selekciju, gdje će se umjesto rodbinskih, ortačkih i stranačkih veza uspostaviti kriterij znanja, sposobnost truda i kreativnosti. Za otvaranje smo jednakih prilika za sve, za politiku kao svakodnevnu borbu i brigu za opće dobro. Za stvarne smo, a ne lažne reforme političkog i gospodarskog sustava", istaknuo je Pesserl. "Mladi izlaze iz Hrvatske, a oni moraju biti izlaz za Hrvatsku", poručio je u večerašnjem predstavljanju na HTV-u nositelj Neovisne liste mladih Robert Pesserl.

(Hina) dm mć

Pročitajte više