Nova blamaža HRT-ovog TV Kalendara, ubojstvo trudnice nazvali su "nepotrebnim" zločinom

Screenshot: HRT

TV KALENDAR, jedna od najdugovječnijih emisija na HRT-u, danas se opet izblamirala.

Naime, u današnjem TV Kalendaru emitiran je prilog o brutalnom ubojstvu Sharon Tate, holivudske glumice i supruge redatelja Romana Polanskog. Radi se o dobro poznatom slučaju koji datira iz 1969. godine.

Prilog o ubojstvu trudne Sharon Tate, koje su počinili pripadnici sekte Charlesa Mansona, TV Kalendar započeo je sljedećom rečenicom: "Prekrasna Sharon Tate, žrtva jednog od najnepotrebnijih zločina u povijesti, rođena je 24. siječnja 1943. u teksaškom Dallasu."

Formulacija "jednog od najnepotrebnijih zločina u povijesti" je, blago rečeno, krajnje bizarna jer implicira da postoje i zločini koji su - potrebni.

Ta rečenica se, naravno, mogla formulirati na puno načina koji ne impliciraju da su neki zločini potrebni, ali od HRT-a, pa tako i TV Kalendara, već smo nažalost navikli na ovakve i slične nebuloze.

>> HRT: Tragedija obitelji ZEC je medijski prenapuhana


Podsjetimo, u istoj emisiji je 2016. godine ubojstvo dvanaestogodišnje Aleksandre Zec, koju su smaknuli pripadnici postrojbe kojom je zapovijedao Tomislav Merčep, prozvano "medijski prenapuhanim".
 
HRT se naknadno ispričao zbog takve tvrdnje o smaknuću Aleksandre Zec.

 

Pročitajte više