VIDEO Nova britanska stranka želi poništiti Brexit

Screenshot: YouTube
 
NOVA stranka na britanskoj političkoj sceni, inspirirana usponom na vlast francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, pokrenula je u ponedjeljak nacionalnu izbornu kampanju kojoj je cilj zaustaviti  Brexit - izlazak zemlje iz Europske unije.
 
Stranka obnove (Renew Britain) osnovana prošle godine po uzoru na Macronov pokret "En Marche", koji ga je doveo na vlast, priopćila je da će aktualizirati raspravu o Brexitu, ujedno optuživši glavne stranke da su izgubile dodir s biračima koji se osjećaju izdanima od političkih elita.
 
"Izvršit ćemo pritisak na zastupnike da vrate mogućnost ostanka u Uniji ponovo na stol"
 
"Namjeravamo biti oštri prema Brexitu i oštri prema uzrocima koji su do njega doveli. Izvršit ćemo pritisak na zastupnike da razmotre pitanje nacionalnog interesa i vrate ostanak u Uniji ponovo na stol u glasovanju o konačnom sporazumu s EU-om", kazao je glavni strateg stranke James Torrance.
 
Premijerka Theresa May, čija je stranka oko Brexita podijeljena, ima samo osam mjeseci da s EU-om sklopi sporazum o povlačenju, ali inzistira da će Britanija napustiti Uniju u 23 sata po GMT-u 9.  ožujka 2019. 

Pročitajte više