Nova izvedba hit predstave "Out of service"

PREDSTAVA "Out of service", izraelske koreografkinje međunarodne karijere, Keren H. Levi, premijerno je izvedena 6. ožujka u Tvornici kulture. Bile su dovoljne samo tri izvedbe da predstava potakne izniman interes publike i kazališne kritike.

Nakon mjesec dana, nakon angažmana u drugim kazališnim projektima te gostovanjima u zemlji i inozemstvu, svi izvođači su ponovno u Zagrebu i održat će još jednu izvedbu u srijedu, 18. travnja u 20 sati u kazalištu Trešnja.

Predstava je nastala kao rezultat 7. Platforme mladih koreografa. Darko Japelj, Larisa Lipovac, Roberta Milevoj, Sonja Pregrad i Damir Klemenić odabrani su na audiciji održanoj u okviru Platforme. Glazbu koja se koristi u predstavi potpisuje poznato ime hrvatske klupske scene Zvonimir Dusper, a  oblikovanje svjetla Miljenko Bengez.

"Out of service" je predstava koja se bavi pitanjima dostupnosti, na osobnim i međusobnim razinama, u okviru i izvan okvira kazališta. Pet izvođača ispituju granice do kojih su spremni staviti se na raspolaganje publici. Kroz raznolike plesne radnje nastoje predočiti promatračima, a i sami sebi, svoj unutarnji stav. Koliko su se spremni izložiti? Kako se učiniti dostupnim? Što uopće znači biti dostupan? Što su sve spremni  ponuditi? Koliko daleko su spremni ići? Što su spremni žrtvovati? Gledatelju prepuštaju odgovor na pitanje što sve može tražiti od izvođača za protuvrijednost kupljene ulaznice.

Predstava pokušava prikazati i prenijeti te paralelne putanje istraživanja kako pronaći način da bude na raspolaganju publici. Nažalost, dobre namjere nisu uvijek garancija za uspjeh pa tako iz želje da se bude na raspolaganju, predstava “out of service“ polako ali sigurno prestaje biti na raspolaganju ...

Pročitajte više