Nova koalicija HDZ-a, HSLS-a, HSP-a i DC-a

U KLUBU zastupnika HDZ-a danas su se sastali predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, HSLS-a Dražen Budiša, HSP-a Ante Đapić i DC-a Mate Granić, a razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji u državi i nadolazećim izborima za hrvatski parlament, priopćeno je iz HDZ-a.

U šturom priopćenju koje je medijima poslano iz HDZ-a piše da je sastanak logična posljedica profiliranja hrvatske političke scene na kojoj pojedine stranke imaju slična gledišta na rješavanje aktualnih problema u hrvatskom političkom životu.

Sastanak je sazvan na inicijativu Ive Sanadera. Navodno ni sami sudionici sastanka koje je Sanader nazvao dan ranije nisu znali tko će sve biti na sastanku i o čemu će se razgovarati.

Glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček za "Jutarnji list" je izjavio da će takvi sastanci postati praksa. Dodao je da sam sastav sudionika govori temama razgovora.

Jedan od osudionika sastanka rekao je da se razgovaralo i o tomu u kakvom će sastavu na izbore izići sadašnja vladajuća koalicija, te da im je posebno zanimljiva pozicija HSS-a. Neimenovani sudionik je rekao da se nikakvi zaključci nisu donijeli.

Predsjednici spomenutih stranaka najavili su da će razgovor nastaviti nakon Uskrsnih blagdana.


Pročitajte više