Nova prijava: Mile Mesar utajio 100 tisuća eura PDV-a

MILIVOJ UTROBIČIĆ, zvani Mile Mesar, opet je u problemima. Nakon niza prijava zbog nelegalne trgovine stokom i mesom, protiv Mile i supruge Zrinke policija je podnijela novu kaznenu prijavu, i to za utaju poreza!

Milu priveli istražnom sucu

Ustanovili su, naime, da su Utrobičići kao vlasnici obrta Millenium XXL od kolovoza 2008. godine do ožujka 2009. godine nabavljali i klali stoku te u promet stavljali veterinarski nepregledano meso. Utrobičići su se već našli na meti zakona nakon što se prošle zime njihovom svinjetinom osmero ljudi zarazilo trihinelom. Ništa novo nije ni da su se koristili lažnim veterinarskim svjedodžbama, koje se svako malo nađu u Milinoj kući.

Sad je ispao problem što nisu knjižili promet. Vrijednost izmanipulirane stoke cijeni se na više od 3,3 milijuna kuna pa su inspektori izračunali da Utrobičići nisu platili 731 tisuću kuna PDV-a. Milu su čak i priveli istražnom sucu, no on ga je pustio da se brani sa slobode.

Mile najviše voli ukradene Audije

Mile i žena našli su se prije dvije godine na meti razbojnika, koji su im u rano ujutro upali u kuću u Slimenu te pokupili novac i zlato iz sefa. Mile se novinarima požalio kako je ostao i bez svog skupocjenog Rolexa. Pljačkaši su se odvezli Milinim Audijem A6, ali se nisu odvezli daleko. Ostavili su ga koji kilometar od kuće.

Milu su inače prijavljivali i zbog trgovine ukradenim automobilima. Prije pet godina kod njega se našao Rover ukraden u Njemačkoj, a poslije toga se Mile prebacio na provjerene proizvode njemačke auto industrije iz Ingolstadta. 

Pročitajte više