Nova privođenja navijača zbog pjevanja ustaške pjesme

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

JUČER su uhićene još tri osobe koje se dovodi u vezu s počinjenjem prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima tijekom odigravanja nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Turske na Opus Areni u Osijeku prošlog četvrtka.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske su potvrdili kako je za navedenim osobama ranije bila raspisana potraga. Jučer je jedan okrivljenik doveden na Općinski sud, dok se dovođenje dvojice okrivljenika nastavilo tijekom današnjeg dana. Inače, policija je već prethodno uhitila 12 navijača osumnjičenih za izgrede na spomenutoj utakmici, među kojima je i pjevanje ustaške koračnice.

Policija pretresla stanove ranije uhićenih navijača

Većina njih je nepravomoćno osuđena na 30 dana zatvora, a jedan navijač na 60 dana. Uz nepravomoćne zatvorske kazne uhićenim navijačima određena je i mjera opreza, odnosno jednogodišnja zabrana odlaska na domaće i gostujuće utakmice hrvatske nogometne reprezentacije.

Policija je jučer izvijestila da je pretragama stanova i drugih prostorija 12 osumnjičenika, u dobi od 20 do 40 godina, pronašla i oduzela više komada zabranjenog oružja, veću količinu pirotehničkih sredstava, znakovlje s obilježjima mržnje, opasna sredstva i sredstva pogodna za napad i nanošenje ozljeda.

Pročitajte više