NOVA PROVOKACIJA Sjeverna Koreja ispalila nekoliko raketa, Južna Koreja "pripravna"

Foto: Hina
 
SJEVERNA Koreja je ispalila nekoliko neidentificiranih projektila za koje se sumnja da su protubrodske rakete, objavilo je vojno zapovjedništvo Južne Koreje.
 
"Sjeverna Koreja je ispalila nekoliko neidentificiranih projektila, za koje pretpostavljamo da su protubrodske rakete, ujutro u smjeru Istočnog mora u blizini Wonsana, pokrajine Gangwon", stoji u izjavi zapovjedništva, a prenosi agencija Yonhap.
 
Južnokorejska vojska u "stanju potpune pripravnosti"
 
Južnokorejska vojska je dodala da su rakete letjele oko 200 kilometara, u smjeru sjeveroistoka, na maksimalnoj visini od 2 kilometra, rekao je glasnogovornik oružanih snaga Roh Jae-cheon.
 
Projektili su detektirani u 06:18 po lokalnom vremenu i praćeni nekoliko minuta. Jae-cheon je dodao da južnokorejska i američka vojska pokušavaju analizirati lansiranje kako bi odredili o kojem se tipu raketa radi.
 
Vojno zapovjedništvo Južne Koreje je u "stanju potpune pripravnosti te je pojačalo nadzor i oprez zbog mogućnosti novih provokacija", stoji u izjavi. Predsjednik Moon Jae-in je odmah obaviješten o lansiranju.
 
Nastavljaju program naoružavanja unatoč sve većim upozorenjima
 
Južnokorejsko ministarstvo obrane je izjavilo: "Sjeverna Koreja je lansiranjem željela pokazati da je unatoč upozorenjima spremna nastaviti program naoružavanja".
 
Glasnogovornik južnokorejske vojske je kasnije izjavio kako se čini da lansiranje raketa kratkog dometa ne predstavlja kršenje sankcija UN-a.

Pročitajte više