Nova pucnjava u SAD-u: Jedan mrtav u kampusu nakon što je kockarska svađa otišla predaleko

Screenshot: YouTube

JEDNA osoba je ubijena, a tri djevojke su ranjene u pucnjavi u kampusu sveučilišta u Nashvilleu, glavnom gradu američke države Tenessee, a policija je objavila da je vjerojatni razlog svađa nastala nakon kockanja, piše USA Today.

Do pucnjave je došlo sinoć nešto prije 11 sati navečer prema lokalnom vremenu. Prema glasnogovorniku lokalne policije Donu Aaronu grupa mladića kockala je u kampusu kad je došlo do svađe. U jednom trenutku jedan od okupljenih izvukao je pištolj i počeo pucati. Jedan devetnaestogodišnjak je ubijen, a tri djevojke koje su slučajno tu prolazile su ranjene.

"Ovo je bio izolirani incident koji je proizašao iz kockarske svađe. Policija smatra da je ovaj kampus siguran", rekao je Aaron.

Osumnjičeni je napustio mjesto zločina pješice, a nije poznato radi li se o studentu ili nekome tko je tu došao sa strane. Pucnjava se dogodila samo jedan dan nakon sastanka čelnika lokalnog sveučilišta i policije, a glavna tema bila je upravo sigurnost u studentskim kampusima.

Prošlog tjedna nedaleko fakulteta za vrijeme zabave u jednom stanu upucane su tri osobe, a napadač još nije pronađen.

Pucnjave na američkim sveučilištima i u srednjim školama nažalost nisu rijetkost. Ovo je samo jedan u nizu tragičnih incidenata koji će, sasvim sigurno, dodatno raspiriti prilično uzavrelu atmosferu u američkoj javnosti, a koja se tiče zakona o nošenju oružja.

Prvog dana tekućeg mjeseca u Oregonu je u pucnjavi stradalo devet studenata.

Pročitajte više