Nova tužba zbog "duševnih boli"

KAKO javlja HTnet, nedavno smijenjeni predstojnik Ureda predsjednika RH Željko Bagić podnio je tužbu pri Općinskom sudu u Zagrebu protiv Ranka Otojića, bivšeg ravnatelja MUP-a.

Bagić u tužbi tvrdi da ga je bivši ravnatelj MUP-a Ranko Ostojić oklevetao u intervjuu za splitski Feral Tribune, zbog čega je Bagić trpio duševne boli. Bivši predstojnik Ureda predsjednika, kojeg je predsjednik nedavno razriješio svih bitnih dužnosti, tvrdi kako je zbog Ostojićevih tvrdnji iznešenih u razgovoru za Feral Tribune trpio na privatnom i poslovnom planu.

Kao odštetu Bagić ne traži ispriku ili demantij informacija koje je Ostojić iznio u razgovoru za Feral Tribune, nego 50000 kuna.

U spornom razgovoru za Feral Tribune Ostojić je kazao kako se POA (protuobavještajna služba) bavila ucjenama Željka Bagića, i to zajedno s vlasnikom i glavnim urednikom tjednika Nacional Ivom Pukanićem i Franjom Turekom, nedavno smijenjenim ravnateljem POA-e. Ostojić je gorenavedene okarakterizirao kao elemente kriminalnog miljea, nazvavši ih "zaštitnicima organiziranog kriminala."

Pročitajte više