Nova TV dijelom prelazi u vlasništvo Time Warnera

TIME WARNER će za 31 posto vlasništva u Central European Media Enterprise koji je vlasnik hrvatske televizijske kuće Nova TV, platiti 241,5 milijuna dolara.

CME posjeduje medije u sedam europskih država, među kojima su Hrvatska, Bugarska i Češka. U odvojenom dogovoru, Time Warnerova kompanija Warner Bros movie studio sklopila je partnerstvo s CME-om kojim će se njihov program prikazivati na području koje pokrivaju CME-ove kompanije. Na tim će se tematskim televizijskim kanalima prikazivati filmovi i serije.

Očekuju da će nakon krize medijski sektor u zemljama koje pokriva CME rasti

"Iako je spomenuta regija pogođena učincima globalne gospodarske krize, mišljenja smo da je CME idealno pozicioniran za dugotrajno razdoblje, budući da se regija srednje i istočne Europe vraća značajnom rastu a medijski sektor u tim zemljama nastavlja se razvijati", rekao je Time Warnerov izvršni direktor Jeffrey Bewkes, pišu svjetski mediji.

Time Warner će dobiti 19 milijuna CME-ovih dionica. CME-ov direktor Ronald Lauder najmanje će četiri godine sudjelovati će u donošenju odluka Time Warnera, dok će dvoje Time Warnerovih ljudi sudjelovati u donošenju odluka u CME. Očekuje se da će transakcija biti završena do kraja lipnja.

I.Kri.
Foto: AFP

Pročitajte više