Nova upozorenja DHMZ-a. Za zagrebačku regiju sad na snazi žuti alarm za nevrijeme

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Hrvatsku je jučer je poharalo snažno nevrijeme u kojemu su život izgubile tri osobe, a četvrta žrtva je vatrogasac koji je umro tijekom intervencije na sanaciji štete od oluje u Baranji nakon što mu je pozlilo. Ozlijeđeno je stotinjak ljudi. Nije zanemariva ni materijalna šteta koja je nastala.

Operativni centar civilne zaštite prenosi nova upozorenja DHMZ-a za hrvatske regije.

Premda je jutros na snazi bilo samo žuto upozorenje za karlovačku regiju, žuti je alarm sada proširen i na zagrebačku regiju. Pljuskova s grmljavinom može biti popodne i navečer. Šanse za grmljavinsko nevrijeme u regiji Zagreb su veće od 60 posto, kao i u regiji Karlovac.

Za danas je izdano i narančasto upozorenje zbog toplinskog vala za regije Knin, Split, dok je za regiju Dubrovnik proglašeno crveno upozorenje.

Za sutra je narančasto upozorenje zbog toplinskog vala na snazi u regijama Split i Dubrovnik. Žuto je upozorenje izdano za toplinski val u regijama Knin i Rijeka, dok je narančasto upozorenje na grmljavinu izdano u regijama: Rijeka, Gospić, Karlovac, Zagreb, Osijek, Split, Knin. Spomenute regije kasno popodne i navečer lokalno očekuje vrlo vjerojatno grmljavinsko nevrijeme uz prolazno jak i olujan vjetar, tuču i obilnu kišu.

Pročitajte više