Novčano kažnjen centar za skrb u SAD-u, poslali su živu ženu u vreći pogrebnicima

Ilustracija: EPA

CENTAR za specijalnu skrb Glen Oaks u SAD-u kažnjen je s 10.000 dolara nakon što su u pogrebnom poduzeću otkrili da je žena koja im je poslana u vreći još uvijek živa. Odjel za inspekcije i žalbe u saveznoj državi Iowi je potvrdio da je 66-godišnja žena 3. siječnja proglašena mrtvom u centru za specijalnu skrb koji se brine o oboljelima od Alzheimerove bolesti. 

Žena, čije ime nije objavljeno, imala je ranu demenciju, anksioznost i depresiju. Stavljena je u vreću za tijelo s patentnim zatvaračem i odvedena u pogrebno poduzeće, gdje su radnici ustanovili da diše i pozvali hitnu pomoć. Odvedena je u bolnicu Mercy West Lakes, gdje je disala, ali nije reagirala na pozive, piše Sky News

Policija neće podnijeti kaznene prijave

Žena je na kraju ponovno vraćena u centar za skrb, gdje je i umrla 5. siječnja. Članica osoblja Glen Oaksa koja je radila 12-satnu smjenu i bila u timu koji je brinuo o ženi je rekla istražiteljima da je 3. siječnja prijavila medicinskoj sestri da žena ne diše i nema puls. Medicinska sestra također nije mogla pronaći puls i potvrdila je da žena ne diše.

Žena je proglašena mrtvom oko 6:30 ujutro po lokalnom vremenu, otprilike 90 minuta članica osoblja prvi put prijavila je da žena ne daje znakove života. Zaposlenik pogrebnog poduzeća i druga medicinska sestra koji su ženu stavili u vreću za tijelo i vozilo pogrebnog poduzeća oko sat vremena kasnije također nisu pronašli znakove života. 

Lisa Eastman, izvršna direktorica Centra za specijalnu skrb za Alzheimerovu bolest Glen Oaks, u priopćenju je navela da centar duboko brine o svojim štićenicima te da je i dalje predan pružanju skrbi osobama koje su pri kraju životnog puta. Iz policijske uprave su objavili da ne planiraju podnositi kaznene prijave zbog ovog slučaja.

Pročitajte više