Nove žrtve u sukobima u Bagdadu i oko njega

U EKSPLOZIJI bombe nedaleko od nadzorne točke iračke policije u istočnom dijelu Bagdada u srijedu je, prema policijskim podacima, poginulo sedam ljudi, dok je još devet Iračana poginulo, a 24 ih je ranjeno u žestokim sukobima iračkih snaga sigurnosti i naoružanih napadača u utorak sjeverno od Bagdada.

Očevici su izjavili da je u eksploziji bombe uništeno nekoliko automobila i izloga trgovina, zbog čega su ulice bile prekrivene staklom.

Policajac koji se zatekao na mjestu eksplozije rekao je kako među poginulima ima i civila i pripadnika policije.

"Odavde smo u bolnicu odvezli pet žena", izjavio je čobjek čija je kuća oštećena u eksploziji, ne pojasnivši jesu li žene bile ranjene ili mrtve.

Sukobi sjeverno od Bagdada izbili su u trgovačkoj četvrti grada Baijija, 180 kilometara udaljenog od iračkog glavnog grada . Uzrok sukoba nije poznat, a američki vojnici i naoružani protivnici ponovno su se sukobili u srijedu na cesti između Baijija i Kirkuka. Iračke snage sigurnosti proglasile su policijski sat i po središtu grada uspostavile nadzorne točke.

Američka je vojska u srijedu potvrdila i smrt jednog svojeg pripadnika i dvojice napadača prilikom napada pobunjenika na američki konvoj. Vojnik je u napadu ranjen, ali je u bolnici kasnije podlegao ranama, kaže se u priopćenju američke vojske.

Prema podacima iz Pentagona, riječ je o smrti 1147. američkog vojnika u Iraku nakon početka američke invazije u ožujku 2003.

Pročitajte više