Novi detalji: 16-godišnjak iz Slavonskog Broda umro od iznenadne srčane smrti

POZNATI su novi detalji tragične smrti mladog 16-godišnjaka Filipa Matkovića iz Slavonskog Broda.

Matković je član Kickboxing kluba Omega s kojim je bio na turniru u Odžaku, a tijekom borbe mu je pozlilo. Prevezen je u bolnicu gdje je preminuo.

Nisu nađena krvarenja i ozljede

Doktorica Ivana Mahovne s Odjela patologije Opće bolnice Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu za Index je potvrdila da uzrok smrti nije udarac u borbi, nego zatajenje srca. 

"Uzrok smrti je iznenadna srčana smrt, nije bilo nikakvih drugih krvarenja ni ozljeda, kao ni nikakvih znakova nasilne smrti", rekla je doktorica Mahovne te dodala da je riječ o preliminarnom nalazu obdukcije.

Čeka se još histološka analiza uzoraka i toksikološka analiza čime će nalaz obdukcije biti konačan.

"Iznenadna srčana smrt događa se u minimalnom postotku populacije bez očitih i evidentnih uzroka zašto se to događa", pojasnila je za Index doktorica Ivana Mahovne. 

16-godišnjaku pozlilo tijekom natjecanja, trener hitno prekinuo borbu

Podsjetimo, mladi Filip, rođen 2002. godine, nastupio je u disciplini light contact, a tijekom druge runde požalio se na mučninu i zatražio stanku. Njegov trener nakon toga je predao meč, a Filipu je u pomoć priskočio službeni liječnik na natjecanju.

Mladić je u dvorani izgubio i svijest nakon čega je prebačen u obližnju bolničku ambulantu, odakle je vozilom hitne pomoći prebačen u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje je nažalost preminuo.

Prema riječima njegova trenera i suca, tijekom same borbe nije bilo udaraca koji bi prema njihovom mišljenju mogli imati ovakav ishod, no tragedija se ipak dogodila. 

Kickboxing savez izrazio je najdublju sućut obitelji preminulog Filipa Matkovića i članovima kickboxing kluba Omega.

 

 

Pročitajte više