Novi detalji pljačke u zračnoj luci: Sin i kolega pljačkali, otac sve gledao

Foto: Dubrovački Dnevnik

DORH je objavio nove detalje pljačke u dubrovačkoj zračnoj luci.

ŽDO je, naime, donio rješenje o provođenju istrage protiv uhićenih oca i sina. U priopćenju se spominje i treća osoba čiji identitet još nije poznat.

Podsjetimo, otac i sin, Antun (45) i Antonio Katušić (23) iz Konavala, osumnjičeni su za slučaj oružane pljačke u Zračnoj luci Dubrovnik, zbog čega im je određen istražni zatvor u petak nakon što ih je dubrovačka policija uhitila i privela.

Oni su, kako piše DORH, prvo ukrali motor s kojim su izveli pljačku. A pljačku su, smatra DORH, izveli sin i treća osoba, dok je otac sve gledao sa strane.

"Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog  državljanina (1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz članka 234 stavka 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. KZ-a u vezi stavka 1. KZ-a, i protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. KZ-a u vezi stavka 1. KZ-a. (29. 10. 2019.)", stoji na početku DORH-ova priopćenja.

Sin i nepoznata osoba pljačkali, otac sve gledao

Dalje su opisali kako je pljačka izgledala.

"Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnji okrivljenik 15. listopada 2019. u Dubrovniku, zajedno sa, za sada, nepoznatom osobom ispred jednog restorana, uzeo motocikl u nakani da ga uporabi za počinjenje kaznenog djela razbojništva na štetu zračne luke. Potom je, osnovano se sumnja, 21. listopada 2019. zajedno s 22-godišnjakom i, za sada, nepoznatom osobom; po prethodnom dogovoru i zajednički; na prostoru zračne luke, u namjeri da uz prijetnju oružjem od zaštitara zračne luke oduzmu novac i pribave si znatnu imovinsku korist, 22-godišnjak i nepoznata osoba na motociklu slijedili dostavno vozilo zaštitarske službe zračne luke i od zaštitara uz prijetnju oružjem uzeli torbu s novcem u kojoj je bilo oko 692.000,00 kuna utrška prodavaonica u zračnoj luci. Istovremeno je okrivljeni 45-godišnjak, osnovano se sumnja, stajao na parkingu ispred ulaza u upravnu zgradu zračne luke i pratio događaj te bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu 22-godišnjaku i, za sada, nepoznatoj osobi.

Istražni sudac Županijskog suda u Dubrovniku odredio je 25. listopada istražni zatvor protiv dvojice okrivljenika (1974. i 1997.) na temelju članka 123. stavka 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku", stoji u priopćenju DORH-a.

Pročitajte više