Novi most preko rijeke Vuke izgrađen za 811.000 eura

Foto: Osječko-baranjska županija

Obnašatelj dužnosti Osječko-baranjskog župana Mato Lukić obišao je danas novi Most Nenada Krstića preko rijeke Vuke, koji spaja Ernestinovo s mjestom Petrova Slatina, istaknuvši da je izgrađen na inicijativu mještana i zbog prometnog značaja za taj dio Slavonije.

Most je ukupne dužine 185 metara, širine kolnika šest metara, dok je ukupna vrijednost investicije iznosila 811.000 eura.   

Most nosi ime mladog branitelja koji je '91. poginuo blizu mosta

"Starim kamenim mostom prometovalo se jednim prometnim trakom naizmjence, a zbog njegova iznimno lošeg stanja bilo je zabranjeno prometovanje teretnim vozilima", kazao je Lukić dodajući da je investitor Uprava za ceste Osječko-baranjske županije.

Također je izrazio zadovoljstvo što na inicijativu Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Ernestinovo i Udruge branitelja 106. brigade HV-a most nosi ime Nenada Krstića, branitelja poginulog u rujnu 1991. godine u blizini samog mosta.

Ravnateljica županijske Uprave za ceste Lejla Ševo rekla je kako je rok za izvođenje radova od 15 mjeseci morao biti produžen zbog poplava, budući da mjesec i pol dana nije bilo moguće raditi bilo što na mostu i oko njega.

Načelnica općine Ernestinovo Marijana Junušić ocijenila je kako je izgradnjom novog mosta uklonjeno usko grlo na ovoj županijskoj cesti, koja je žila kucavica toga kraja jer ga povezuje s autocestom, kao i Osijek s Đakovštinom.

Tko je bio Nenad Krstić?

Most nosi ime po 19-godišnjem Nenadu Krstiću, rođenom u selu nedaleko od Leskovca na jugu Srbije, koji se kao pripadnik JNA nalazio na odsluženju vojnog roka u Osijeku.

Služio je u oklopno-mehaniziranoj jedinici u transporteru gusjeničaru s kojim je uz još četiri Hrvata i jednog Albanca prešao dragovoljno na hrvatsku stranu.

Iako je mogao otići kući, odbio je i priključio se braniteljima Antunovca, da bi 21. rujna 1991. godine poginuo od neprijateljske granate. Pokopan je na mjesnom groblju Antunovac.

Pročitajte više