NAPADNUTI ZADARSKI UBEROVCI "Prijetili su mi da će mi prerezati grkljan"

Foto: FAH/Google Street View

U ZADRU se dogodio još jedan u nizu napada na vozače Ubera.

Na zadarskom Autobusnom kolodvoru dočekali su Uberovca i prebili ga. Drugom su vozaču, koji je svjedočio napadu, prijetili da će mu prerezati grkljan.

Namamili ga u klopku

"Jedan ga je udario s leđa, a kada se okrenuo, dočekao ga je drugi udarcem u glavu. Namamili su ga u klopku. Pretvarali su se da su mušterije i pozvali ga na Autobusni kolodvor gdje im je bilo stajalište. Kada je izašao iz automobila - prebili su ga. Meni su prijetili da će mi prerezati grkljan, ali sam srećom uspio pobjeći. Nisam to prijavio policiji jer ne želim imati posla s takvim ljudima", ispričao je jedan vozač Ubera za Zadarski.hr.

"Sinoć su prebili još jednog vozača. Po već uobičajenoj špranci tražili su vožnju, a onda istukli vozača", dodaje vozač.

Neslužbeno doznajemo kako je samo na području Zadra bilo više od deset napada u posljednjih tjedan dana.

Index je kontaktirao Matiju Mesića, predstavnika Ubera.

Niz napada


"U zadnjih nekoliko odana zabilježen je niz napada na naše partnere vozače. Konkretan broj napada, nažalost, ne mogu sada reći. U cijeloj Hrvatskoj se događaju verbalni napadi i izljevi agresije prema našim partnerima, ali je to u Zadru najproblematičnije. Osim Zadra, problematično je također u Splitu i Dubrovniku. Dvojica u Zadru su završila u bolnici, morali su zatražiti liječnički pregled. Doživjeli su teži napad na Autobusnom kolodvoru, gdje su ih izvukli iz automobila i grupica nepoznatih ljudi i počela ih udarati šakama. Jednom su razbijeni arkada i nos. Ta dva napada su teža fizička, a ostali napadi uključuju izvlačenje korisnika iz vozila, blokiranje vozila, udaranje vozila. Apeliramo na mjerodavne instituicije da povećaju svoju prisutnost na ključnim pozicijama u gradu", rekao je Mesić za Index.

Šamaranje i vrijeđanje

Iz zadarske policije rekli su nam kako je zasad prijavljen samo jedan napad na Uberovog vozača.

"22.6., u Ulici kralja Tvrtka, 35-godišnjak koji se predstavio kao kooperant Ubera, prijavio je napad. Rekao je da je imao naručenu vožnju, ali su ga zaustavila trojica nepoznatih muškaraca. Jedan ga je ošamario, a zatim su ga izvrijeđali. Odbio je liječničku pomoć, a događaj je trenutno u obradi", rekli su nam u zadarskoj policiji.

Pročitajte više