Novi paleži u Splitu, nastavljaju gorjeti kontejneri i vozila

Ilustracija: Ivo Čagalj/PIXSELL

PLASTIČNI kontejneri, a uz njih i parkirana vozila nastavljaju gorjeti u Splitu i ovog mjeseca, posebno u noćima tijekom vikenda, policija i dalje provodi istrage, no osim utvrđene štete te okolnosti izbijanja požara, odgovorni za te paleži u pravilu ostaju nepoznati.

Prošli vikend izgorjelo osam motocikala

Iz splitske policije naveli su kako je sinoć oko 18 sati u Sinjskoj ulici izbio požar na plastičnom kontejneru koji je u cijelosti izgorio. Manja oštećenja nastala su i na Renaultu parkiranom u neposrednoj blizini, a u policiji najavljuju obavljanje očevida s ciljem utvrđivanja uzroka požara. Prošlog vikenda uz kontejnere je gorjelo i osam motocikala, i to na četiri lokacije, a svi su potpuno izgorjeli.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Split s dva vozila i devet vatrogasaca gasili su požar tri motocikla u Doverskoj na Mertojaku koji su potpuno izgorjeli, a nešto kasnije na četiri lokacije i požare na pet kontejnera u Šimićevoj ulici. Kompletno su izgorjela četiri plastična kontejnera i smeće u metalnom spremniku.

Za navedeni požar na motociklima u Doverskoj ulici policija je utvrdila sumnju da ga je uzrokovao otvoreni plamen ili žar pa je pokrenula kriminalističku istragu.

Split već godinama vodi borbu s paležima

Da je požar podmetnut, odnosno izazvan otvorenim plamenom ili žarom, policija je utvrdila i za onaj koji je na plastičnim kontejnerima izbio u noći na ponedjeljak, 7. studenog, pri čemu su u potpunosti izgorjela dva kontejnera, a vatra je zahvatila te oštetila dva parkirana automobila. Osim u Splitu, zbog požara na kontejneru tada su morali intervenirati i solinski vatrogasci.

Inače, vatrogasci s požarima na splitskim ulicama, policija s pronalaskom počinitelja, a vlasnici vozila sa štetama u Splitu se bore već niz godina, a još ne postoje pokazatelji koji bi te paleže dovodili u bilo kakvu vezu.

Pročitajte više