Novi "pametni" mobiteli Sony Ericssona

NA TRŽIŠTE uskoro stižu dva nova Sony Ericsson mobitela - M600i i P990 od kojih je o potonjem već u 2005. bilo riječi, a prije nekoliko dana dodatno su prezentirane njegove nove aplikacije. Zajedničko im je što podržavaju UMTS, brojna rješenja za push mail te brojne preglednike uredskih aplikacija.

M600i ima ugrađen operativni sustavi Symbian OS 9.1 i UIQ 3.0 softversku platformu te korisnicima nudi velike mogućnosti podešavanja i kupovine alata za poboljšanje osobne produktivnosti drugih aplikacija. Ovaj mobitel podržava brojna rješenja za push mail, a neka od njih su Altexia, BlackBerry Connect, Ericsson Mobile Office, Microsoft Exchange ActiveSync, Seven.

Velika tipkovnica s dvostrukom funkcionalnošću omugućuje jednostavno utipkavanje poruka, a isto tako je i tipkovnica za brojeve. Pregledavanje  video i grafičkih sadržaja jednostavno je uz trosmjerni Jog Dial i 2.6 QVGA ekran koji je može prikazati 262K boja. Kućište uređaja je vrlo tanko, svega 15 mm.

M600 ima internu memoriju od 80MB za pohranjivanje e-mail privitaka i multimedijalnih sadržaja, a s mobitelom se dobiva dodatna Memory Stick Micro (M2) kartica od 64MB.

Sony Ericsson je prije nekoliko dana predstavio i nove aplikacije za svoju perjanicu UMTS smartphone P990 koji ima i Wi-Fi, a čije se svjetsko predstavljanje održalo u listopadu 2005. Ovaj mobitel pruža sve prednosti UMTS-a, uključujući videopozive, preuzimanje multimedijskih sadržaja velikom brzinom i mogućnost pregledavanja potpunih HTML stranica. Stranice se pregledavaju na novom Opera 8 pregledniku držeći telefon u horizontalnom položaju.

P990 se također ističe brzom i jednostavnom pristupu e-mailu i kalendaru, a kao i M600i podržava brojna rješenja za pristup push mailu.
Antivirusni softwar - VirusScan/Firewall pojačava sigurnost e-maila i pretraživanja weba. Ovaj Try & Buy software omogućuje skeniranje e-mailova, privitaka i sadržaja preuzetog s web stranica za mobilno komuniciranje, sve istim standardom kao i kod dobro poznatih računalnih aplikacija.

Kamere u telefonima imaju određen broj poslovnih aplikacija za snimanje i slanje fotografija,  pretvarajući dvamegapikselnu kameru s autofokusom u skener za posjetnice, koristeći software za prepoznavanje znakova za konverziju skeniranih podataka s posjetnice u imenik u vašem P990.

Veliki 2.8 inčni QVGA (262 TFT) zaslon osjetljiv na dodir i veliko tražilo pomažu vam da jednim potezom uhvatite punu veličinu posjetnice.

Aplikacije za zabavu na P990 sadrže 3D Hardware Accelerator i 3D Java igre, kao što je Vijay Singh Pro Golf 2005 od Gamelofta.

Oba mobitela bit će dostupna na tržištu u drugom tromjesečju 2006.

Pročitajte više