Novi početak za Fritzlove: Pripremljeni dokumenti za promjenu identiteta

VIJEST o tome da će obitelj austrijskog monstruma Josefa Fritzla dobiti novi identitet, sad je navodno i službeno potvrđena. Naime, austrijska televizijska kuća ORF je objavila kako su dokumenti za promjenu identiteta Fritzlovih već pripremljeni i kako još jedino čekaju da ih Elisabeth i njena djeca potpišu.

Naime, promjena identiteta pokazala se nužnom jer fotografi ne prestaju opsjedati kliniku u kojoj su trenutno Fritzlovi smješteni. Tako je već sada jasno da bi, bez promjene identiteta, normalni život za šestero djece i Elisabeth Fritzl, po izlasku iz klinike bio "nemoguća misija".

Za novi početak Fritzlovi će dobiti nova imena, ali i novu adresu. Prema ranijim informacijama, iz Austrije bi najvjerojatnije trebali preseliti u Veliku Britaniju.

Više od 20 fotografa pokušalo kriomice ući u kliniku

Lešinarenju oko psihijatrijske klinike Amstetten-Mauer nema kraja. Paparazzi vode bitku oko toga tko će se prvi domoći skupocjenih fotografija Fritzlove obitelji, a policija i zaštitari s njima ratuju kako bi zaštitili privatnost obitelji. Jasno je, naime, da će i promjena identiteta biti uzaludna, ako i jedna fotografija procuri u javnost. Noćnoj mori koju proživljava ta obitelj, tad neće biti kraja.

Prema podacima koje je objavila lokalna policija, više od 20 fotografa je na razne (naravno, nedopuštene) načine pokušalo ući u kliniku. Najnasrtljiviji su britanski fotografi, koji su se već više puta potukli s osiguranjem, pa je na adresu britanskog vijeća za nadzor medija stigla i službena pritužba na njih. Direktor psihijatrijske klinike još je jednom uputio apel medijima da "poštuju pravo obitelji na privatnost".

I.M.
Foto: Bild / AFP

Pročitajte više