Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 8,45 milijuna eura

ERICSSON NIKOLA TESLA potpisao je s telekom operatorima u republikama Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori tri nova ugovora u području fiksne i mobilne telefonije. Ukupna vrijednost ugovora je 8,45 milijuna eura.

Proširenje i upgrade AXE centrala u Bosni i Hercegovini

U Sarajevu su s BH Telekomom potpisana dva ugovora - o proširenju te podizanju telefonskih centrala na višu razinu (AX Local 7.2.) Ugovorima je obuhvaćena i obuka kupaca te pružanje usluga montaže i ispitivanja. Proširenje kapaciteta odnosi se na centrale u Sarajevu, Bihaću, Zenici i Tuzli. Ukupna vrijednost ugovora je 4,35 milijuna eura.

U ime Ericssona Nikole Tesle ugovore je potpisao Thomas Svanefalk, direktor Izvoza 2, a u ime JP BH Telekoma, Amir Spahić, generalni direktor.
Sa strateške pozicije, ovi ugovori znače stvaranje platforme za ugradnju Ericssonova ENGINE koncepta, nove generacije višeuslužnih, širokopojasnih komunikacijskih mreža te osiguravaju daljnju prisutnost Ericssona na bosansko-hercegovačkom tržištu. Razvoj odnosa pospješuje i djelovanje Ericssona Bosna na čelu s generalnim direktorom Adnanom Halimićem.

Nastavak vrlo dobre suradnje s crnogorskim MonetomU Crnoj Gori s Monetom, operatorom mobilne telefonije, potpisan je ugovor o daljnjem proširenju i nadogradnji mobilnoga GSM sustava. Ugovor vrijedan 4,1 milijuna eura potpisali su Thomas Svanefalk i Miodrag Ivanović, izvršni direktor Moneta.

Riječ je o nastavku vrlo dobre poslovne suradnje s kupcem iz Crne Gore koji je iznimno zadovoljan kvalitetom Ericssonova sustava i podrškom koju dobiva od stručnjaka iz Ericssona Nikole Tesle.

Pročitajte više