Novi požari u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji

DVA NOVA požara izbila su danas u Dubrovačkoneretvanskoj županiji na Debelome Brijegu i Konavlima koji je i ugašen oko 12,45 sati, a novi je požar izbio i u Ličko-senjskoj županiji u mjestu Doljani kod Otočca, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

U požaru na Debelome Brijegu koji je izbio oko 8 sati izgorjelo je oko dva i pol hektara čempresa i niskoga raslinja. Požar su gasili pripadnici Dobrovoljnoga vatrogasnog društva (DVD) Grude i dva zrakoplova "Air-traktor". Do 14 sati više nije bilo otvorenoga plamena, zrakoplovi su se povukli, a gasitelji su nastavili polijevati rubna područja požarišta.

Požar u Konavlima na predjelu Volovađe koji je izbio oko 8 sati ugasili su oko 12,45 sati pripadnici DVD-a Grude uz pomoć jednog "Air-traktora". Opožareno je oko pola hektara površine.

U mjestu Doljani kod Otočca danas je oko 12,55 sati izbio požar koji je zahvatio površinu veličine između jednoga do dva hektara. Požar je najprije zahvatio travu i nisko raslinje, ali je zbog vjetra kasnije zahvaćena i borova šuma. Gase ga 20 vatrogasaca sa šest vozila, a upućen je i jedan zrakoplov "Air-traktor" s aerodroma kod Otočca.

(Hina) pp/ip az

Pročitajte više