NOVI PREOKRET Ivan Lovrinović s Mišićem u Saboru formira klub zastupnika bez Živog zida

Foto: FAH

SKORAŠNJI saborski zastupnik Ivan Lovrinović potvrdio je da će zajedno sa skorašnjim zastupnikom Ivicom Mišićem pokušati formirati klub zastupnika u Saboru, i to bez partnera iz predizborne koalicije sa Živim zidom.

Vjeruju da će im se pridružiti zastupnik Goran Aleksić iz Udruge Franak, jer im je za klub potrebno troje. U razgovoru za Index, Ivan Lovrinović je kazao kako je to logičan korak za njegovu stranku.

Lovrinović za Index: To je logičan korak

"Mogu vam potvrditi tu informaciju, to je sasvim logično. Pa mi smo, kad smo izišli iz MOST-a, formirali klub nezavisnih zastupnika. Sad kad imamo svoju stranku - Promijenimo Hrvatsku - sasvim je logično da u Saboru imamo i svoj klub. To je praksa koju imaju i druge stranke. To je nama normalan i potreban zahvat, jer želimo svoju stranku promovirati dalje, ona je najmlađa po pitanju osnivanja, osnovali smo je dva tjedna prije raspisivanja izbora", rekao nam je Lovrinović te dodao kako se njegovi koalicijski partneri slažu s tom odlukom.

"Naši koalicijski partneri Udruga Franak, Akcija mladih i Živi zid složili su se s time, smatraju to pozitivnim jer će i oni imati svoj klub. Mi ćemo i dalje surađivati na onim programskim ciljevima zbog kojih smo se i okupili u koaliciju. Jedina opcija nije bila politička stranka, mi smo bili koalicija s više dionika koji imaju sličnosti. Mi ćemo se i dalje u Saboru slagati oko stvari oko kojih smo se okupili na početku. To je sve normalno, pa pogledajte i Domoljubnu koaliciju i Narodnu koaliciju, stranke unutar tih koalicija su vam imale svoje klubove. Na primjer, SDP, HNS i tako dalje", zaključio je Lovrinović za Index.

Pročitajte više