KORONAVIRUS

Austrijski i njemački mediji se raspisali o naglom skoku broja oboljelih u Hrvatskoj

Foto/screenshot: Der Standard/ARD/WZ/Dino Stanin/PIXSELL

STRANI mediji su se raspisali o skoku broja zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, koji opisuju kao inače omiljenu turističku destinaciju. 

Austrijski list Der Standard objavio je članak pod naslovom "Problemi u zemljama za odmor: otkrivena nova žarišta koronavirusa u Hrvatskoj i Italiji", u kojem se navodi da je "u četvrtak zabilježen drastičan skok novozaraženih".

Problem za Austrijance koji žele na odmor u Hrvatsku

Riječ je o drugom najvišem skoku zaraženih od početka pandemije, ističe list te dodaje da su žarišta u Đakovu i u Zagrebu. Spominju da je Hrvatska uvela 14-dnevnu samoizolaciju za sve koji u nju dolaze iz BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Ističu i da je Slovenija početkom tjedna naznačila kako razmišlja o strožem režimu na granici prema Hrvatskoj ako dođe do naglog povećanja broja zaraženih, "što će pogoditi Austrijance koji žele na odmor u Hrvatsku".

U pitanju je vijest Austrijske press agencije (APA), koju su prenijeli skoro svi relevantni austrijski mediji.

Ivaniševićeva zaraza je svjetska vijest

Njemačka javna televizija ARD također bilježi velik skok broja zaraženih u svojoj mapi širenja koronavirusa na svijetu.

O svemu izvještavaju i njemački mediji, koji su već objavili agencijsku vijest DPA o tome da je i Goran Ivanišević pozitivan na koronavirus. Ističe se da se Ivanišević zarazio na Adria Touru u Hrvatskoj.

"Ta manifestacija je zbog nepoštovanja higijenskih mjera i snimaka lakomislenog slavlja tenisača žestoko kritizirana", navodi DPA , a prenose njemački mediji, primjerice utjecajni Süddeutsche Zeitung iz Münchena.

Plenkovićeva bahatost je postala vijest u stranim medijima

O Ivaniševićevoj zarazi i skoku broja zaraženih koronavirusom piše i agencija Associated Press (AP). Ističe se da je finalni meč na teniskom turniru u Zadru morao biti otkazan.

Nema sumnje da će se vijest o naglom povećanju broja zaraženih u Hrvatskoj uskoro još više proširiti po svjetskim medijima, s obzirom na Ivaniševićevu slavu, ali i opće čuđenje stranih dopisnika nad bahatim ponašanjem premijera Plenkovića, koji unatoč kontaktu sa zaraženima odbija ići u samoizolaciju.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više