Novi neredi u Ljubljani, suzavci, vodeni topovi... Uhićen Zoran Stevanović

Screenshot: POP TV

U UTORAK su se u Ljubljani ponovili neredi zbog prosvjeda protiv vladinih mjera i uvođenja covid-potvrda, u kojima je prema navodima medija sudjelovalo više tisuća ljudi.

Prosvjed je policija uspjela smiriti u kasnim večernjim satima, a na više mjesta upotrijebila je vodeni top i suzavac kako bi rastjerala prosvjednike.

Kako javljaju mediji, policija je uhitila i Zorana Stevanovića, lokalnog političara iz Kranja koji je govorio prosvjednicima protiv vlade na nekoliko zadnjih javnih okupljanja, a policija ga smatra jednim od organizatora prosvjeda.

Budući da se na Brdu kod Kranja, 30-ak kilometara od Ljubljane, u srijedu održava neformalni summit EU-zapadni Balkan te zbog nekih najava da bi se prosvjednici i oni koji nisu zadovoljni vladom u srijedu mogli pokušati približiti šefovima država i vlada u pokušaju da dobiju na vidljivosti, policija je pojačala sigurnost i na toj lokaciji.

Na Brdu kod Kranja, dan prije summita, u utorak navečer održava se neformalna radna večera čelnika zemalja EU kojoj je domaćin premijer Janez Janša.

Uz predsjednicu Komisije Ursulu von der Leyen, predsjednika Vijeća Charlesa Michela i domaćina susreta Janše sudjeluju delegacije i čelnici iz zemalja članica, među ostalima hrvatski premijer Andrej Plenković, francuski predsjednik Emmanuel Macron te njemačka kancelarka na odlasku Angela Merkel.

Prosvjednici protiv mjera u Ljubljani silom pokušali ući na N1, razbili staklo

Grupa prosvjednika u Ljubljani pokušala je večeras ući u redakciju N1 Slovenije, a jedan od nasilnika je razbio i staklo na vratima redakcije. U prostorije redakcije je slučajno ubačen i policijski suzavac, budući da su se na križanju pred prostorijama te televizije odvijali sukobi prosvjednika i policije. 

No upravo su po suzavcu prosvjednici vidjeli da je redakcija otvorena pa su nasrnuli na vrata. 

Prijenos četvrtog prosvjeda na Trgu republike u Ljubljani, koji je N1 Slovenija prenosio uživo na webu, morao je biti obustavljen zbog pokušaja upada u prostorije televizije. 

Pojedini prosvjednici pokušali su provaliti vrata N1, a novinari su uspjeli spriječiti ulazak u redakciju u posljednji trenutak.

Prosvjednici koje ekipa N1 televizije nije pustila u prostorije redakcije su se nakon toga razbjesnili i razbili staklo na vratima, javlja N1.

Pročitajte više