Novi ravnatelj KB-a "Sestre milosrdnice" Marko Duvnjak

UPRAVNO vijeće Kliničke bolnice "Sestara milosrdnica" izabralo je danas za novog ravnatelja te ustanove dosadašnjeg pomoćnika ravnatelja gastroenterologa Marka Duvnjaka.

Duvnjak je izabran bez potpore triju članova Upravnog vijeća iz bolnice, koji su napustili sjednicu. Za Duvanjaka se očitovalo ostalih šest članova Vijeća, a njegov izbor u roku od 30 dana treba potvrditi ministar zdravstva.

Tri člana Upravnog vijeća, imenovana iz bolnice, tražili su raspisivanje novog natječaja jer je drugi kandidat, dosadašnji ravnatelj Zvonko Kusić, jučer povukao svoju kandidaturu.

Kusić je ustvrdio da se smjenom i imenovanjem triju novih članova Upravnog vijeća u zadnji trenutak željelo spriječiti njegov reizbor.

Tri člana Upravnog vijeća imenovana iz bolnice istaknuli su kako su ponovno raspisivanje natječaja zatražili jer je Kusić, za razliku od svog protukandidata Duvnjaka, dobio jednoglasnu potporu 40 članova Znanstvenog i Stručnog vijeća bolnice.

Jedan od trojice liječnika koji su napustili sjednicu Ante Pentz rekao je kako je Upravno vijeće nastavilo rad bez ijednog predstavnika bolnice. Dodao je kako o ravnatelju Vinogradske bolnice odlučuju i tri novoimenovana člana, koji su liječnici u KBC-u "Zagreb".

"Potvrdi li ministar novog ravnatelja a da ne uzme u obzir mišljenje 40 najistaknutijih stručnjaka iz Vinogradske, bit će to presedan", ocijenio je Pentz.

Šest preostalih članova Upravnog vijeća s predsjednikom Josipom Čuligom na čelu nastavilo je sjednicu te donijelo odluku o prihvaćanju kandidature Marka Duvnjaka. U priopćenju što ga je pročitao nakon sjednice, Čulig je rekao kako je Upravno vijeće odlučilo prihvatiti Duvnjakov program te ga predložiti na potvrdu ministru zdravstva, jer većinom glasova nije prihvaćeno raspisivanje novog natječaja.

U povodu izbora ravnatelja u KB-u "Sestara milosrdnica" Udruga poslodavaca u zdravstvu poslala je danas pismo ministru zdravstva Andri Vlahušiću u kojemu ga poziva da svojom "intervencijom" prekine izbor ravnatelja jer se "provodi načinom neprimjerenim demokratskoj proceduri".

Pročitajte više