Novi šef Kriminalističke policije Splićanin Marko Srdarević

Foto: MUP (Srdarević lijevo na fotografiji)

MARKO SRDAREVIĆ novi je šef Kriminalističke policije. Odlučio je tako ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. Srdarević dužnost preuzima u petak.

Proteklih godina uspješno je vodio splitsku Policijsku upravu kao zamjenik načelnika. To iz razloga jer načelnik nakon smjene Zorana Petričevića 2013. godine nikada nije odabran. Raspisana su bila dva natječaja, no nijedan od kandidata očito nije bio po ukusu čelništva MUP-a.

Split je uvijek bio poseban slučaj što se toga tiče jer su nakon odlaska najdugovječnijeg načelnika Ivana Merćepa, Policijsku upravu u Splitu vodila dvojica djelatnika Ravnateljstva policije, Josip Bukvić i Ivica Tolušić. Nakon što je ministar postao Ranko Ostojić, a njegov zamjenik Evelin Tonković, očekivalo se konačno da će splitsku Upravu dobiti u ruke domaći kadar.

Zoran Petričević nije, međutim, dugo izdržao. Smijenjen je pod nikad razjašnjenim okolnostima, a kao krimen mu je stavljeno to što je dao Hondu Civic šefu krim policije na raspolaganje 24 sata bez potpisa ministra. Pravi razlog vjerojatno je sasvim druge naravi.

Petričevićev nasljednik nikada nije izabran pa je tako Srdarević kao zamjenik vodio Upravu sve do sada. Njegov posao preuzet će Slobodan Marendić. Imenovanja su privremenog karaktera jer će načelnike birati natječajem.

 

Pročitajte više