Novi "slučaj Buljubašić": U HAC-u radi tri i pol godine, na poslu ga nitko nije vidio!?

OTKRIVEN je novi "slučaj Buljubašić". Baš kao i HEP, po svemu sudeći i HAC ima zaposlenika koje nikad nitko nije vidio na njihovom radnom mjestu. Jedan od takvih je, prema pisanju Novog lista, Josip Pocrnić iz Gospića, koji je formalno zaposlen u radnoj jedinici Brinje, ali ga drugi radnici, prema tvrdnjama predsjednika Nezavisnih sindikata Hrvatskih autocesta Mijata Stanića, nikad nisu vidjeli. Pocrnić prima plaću od oko pet tisuća kuna mjesečno, koristi službeni automobil i zaposlen je u HAC-u tri i pol godine.

"Prema mojim informacijama radnici u Brinju Pocrnića nikad nisu vidjeli. Za njegovo ime i prezime prvi put sam čuo na sastanku s Upravom poduzeća, u studenom prošle godine, kad smo razgovarali o mjerama štednje u poduzeću. Tražili smo, naime, da se svim ljudima koji su zaposleni da posla, jer ima ih dosta koji ne rade a primaju plaću. Uprava je od nas tražila imena, a onda je rečeno - Josip Pocrnić. Pitali su nas tko je to, na što je direktorica Sektora za pravne i opće poslove Marijana Raguž direktoru Stjepanu Klariću rekla: `Pa to je tvoj vozač, vozač koji radi u tvom sektoru`. Klarić je poslije opomenuo sindikalca koji je izrekao Pocrnićevo ime, rekavši mu: `Njega nisi trebao spominjati`", tvrdi Stanić.

"Svaki radnik koji radi u poduzeću mora dolaziti u doticaj s drugim radnicima, a mi imamo saznanja da Pocrnić s drugim radnicima u Brinju nije dolazio u kontakt. Očekujemo korektnu istragu i utvrđivanje svih činjenica, a logično bi bilo da unutarnja kontrola podnese i kaznenu prijavu. Ako oni to ne učine, kaznenu prijavu će podnijeti naš sindikat", dodao je.

Klarić potvrdio da je istraga unutarnje kontrole HAC-a u tijeku, ali slučaj ne može komentirati

Direktor HAC-ovog Odsjeka za održavanje, Stjepan Klarić, potvrdio je kako unutarnja kontrola HAC-a istražuje slučaj Josipa Pocrnića, jer je dobila takav nalog od Uprave. Naveo je i kako Pocrnić nije njegov vozač te kako ne može davati nikakve izjave o slučaju.

Pročitajte više