Scotland Yard objavio da se pojavio novi, "bitan" trag u istrazi o nestanku Madeleine McCann

Foto: MET Police

SCOTLAND YARD navodno je dao više novca kako bi se istražio „bitan“ novi trag vezan za nestanak Madeleine McCann. Detektivi tvrde kako su dobili dojavu da je trogodišnju djevojčicu 2007.godine otela banda europskih krijumčara u Portugalu na odmoru, javlja Independent.

The Sun je u nedjelju objavio kako je ovaj trag „zadnja slamka spasa“ u cijeloj istrazi.
Jedan od izvora za novine je rekao: „Ovo je važan novi trag u istrazi koji bi mogao ponuditi objašnjenje o tome je li Madeleine oteta i odvezena dalje. To nam daje nadu da bi još mogla biti živa.“

Trenutna financijska sredstva kojima raspolaže policija mogu potrajati do travnja. Ministarstvo unutarnjih poslova odobrilo je još 95 tisuća funti kako bi se istraga nastavila još 6 mjeseci.

Operacija nazvana „Grange“, pokrenuta je prije pet godina, nakon što je Madeleine nestala u dobi od tri godine na obiteljskom odmoru s roditeljima. Iako je uloženo mnogo truda kako bi se djevojčica pronašla, nijedan trag nikada nije pronađen.

Glasnogovornik metropolitanske policije za Independent je rekao: „Tim operacije „Grange“ nije spreman ništa komentirati dok je istraga u tijeku.“

Pročitajte više