Novinar CNN-a u Kijevu: Još uvijek možete vidjeti krv na ulici

RUSKE snage raketirale su jučer televizijski toranj u ukrajinskoj prijestolnici. Novinar CNN-a izvijestio je iz Kijeva te kazao kako se na ulici "još uvijek može vidjeti krv".

"Razgovarao sam s čuvarima koji su bili jučer na ovom području i rekli su da Rusi nisu prije napada poslali nikakvo upozorenje. Naveli su da su dio oko tornja pogodila četiri projektila, uključujući onaj koji je izravno pogodio taj objekt", kazao je novinar. 

"Očito je da gađaju civilne objekte i ubijaju sve više Ukrajinaca"

"Još uvijek se mogu vidjeti oštećenja na tornju, razbijeni prozori. No očito su projektili padali i oko njega, vide se mnoga kolateralna oštećenja. Ukrajinske vlasti su navele da je u napadu poginulo petero ljudi. Još uvijek možete vidjeti krv na nogostupu. Nalazimo se preko puta tornja, pogledajte u kakvom je stanju ova zgrada", dodao je.

"Potpuno je uništena. U prizemlju se očito nalazila teretana. Vidite svu tu opremu za vježbanje. Tu još uvijek gori na nekim mjestima. Iz zgrade izlazi dim. Treba napomenuti da se na ovom području u prošlosti zbio masakr, najveći masakr Židova u Drugom svjetskom ratu. U dva dana ubijeno je oko 30.000 ljudi", rekao je Alex Marquardt.

"I sada imamo invaziju Vladimira Putina, koji tvrdi da želi osloboditi Ukrajinu od neonacista i koji je raketirao 'posvećeno mjesto'. Predsjednik Zelenskij je također kazao da se ovdje povijest ponavlja. Rusi konstantno ponavljaju da ne ciljaju civilne objekte. No očito je da ih gađaju i ubijaju sve više Ukrajinaca", dodao je.

Pročitajte više