Novinari HRT-a: Sutlićev primitivni ispad ne može se tolerirati!

PRIMITIVNI ispad Vanje Sutlića, kojeg je u ekskluzivnom razgovoru za Index razotkrilo četvero novinara HRT-a, bio je središnja tema zajedničkog sastanka sindikata HTV-a i ogranka HND-a pri HTV-u s kojeg su zaposlenici javne televizije ravnatelju Sutliću poručili da im je dosta njegove hegemonije.

Sastanku je prisustvovala i glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić zajedno sa svojom prijateljicom Dijanom Čuljak, a Business.hr javlja kako takvoj vrsti okupljanja nikad nije prisustvovalo više HRT-ovaca. HRT-ovi novinari zaključili su da nemaju razloga sumnjati u integritet Maje Sever, Sanje Mikleušević, Roberta Zubera i Lele Knežević koji su otkrili da je Sutlić nazvao njihovu kolegicu Ivanu Dragičević Veličković "četničkom kurvetinom" samo zato što je udana za osobu srpske nacionalnosti.

Na sastanku sindikata zaključeno je kako je takav govor neprimjeren i ne smije biti toleriran, a rečeno je i da je sramotno Sutlićevo miješanje u program. Podsjećamo, Sutlić je Dragičević Veličković pokušao zabraniti gostovanje u humanitarnoj akciji "Petrova trudionica".

Novinari su na sastanku također najavili kako će podići tužbe zbog odluke da im se ukine plaćanje putnih troškova iako mnogi svaki dan dolaze na posao iz okolnih mjesta, dok se novac "troši na gluposti poput bespotrebnih javljanja uživo". Također je zaključeno kako je stanje profesionalnih i radnih odnosa na HRT-u u ovom trenutku vrlo alarmantno, te je zatraženo da se konačno naprave prave analize koje će pokazati stvarno poslovanje HRT-a i realne podatke o gledanosti.

Pročitajte više