Novinari NY Timesa napisali knjigu: "Biden smatra Murdocha najopasnijim čovjekom"

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Joe Biden nazvao je Fox News "jednom od najrazornijih sila u SAD-u", a osnivača spomenute televizije Ruperta Murdocha ocijenio je "najopasnijim čovjekom na svijetu".

Kako piše CNN, tako stoji u knjizi Ovo neće proći: Trump, Biden i bitka za američku budućnost, koju su napisali novinari New York Timesa Jonathan Martin i Alex Burns, a koja bi trebala izaći u svibnju ove godine.

Knjiga karakterizira Fox News kao "bujicu anti-Bidenovog programa" i medij koji izaziva skepticizam prema cjepivima protiv korone i širi teorije zavjere o napadu 6. siječnja. 

Biden nikada nije javno govorio o Murdochu

Mnogi Bidenovi saveznici su zbog toga osudili Fox News i okrivili Murdocha i njegovog sina Lachlana, izvršnog direktora kompanije, što su omogućili rad voditeljima poput Tuckera Carlsona. Biden je navodno Murdocha komentirao pred jednim svojim bliskim suradnikom.

Prema bazi podataka Factba.se, koja se bavi predsjedničkim govorima, intervjuima i objavama na društvenim mrežama, Biden nikada nije javno govorio o Murdochu. Zbog toga bi njegov komentar mogao podići prašinu u javnosti. 

Glasnogovornik Bijele kuće odbio je komentirati tvrdnje o tome je li američki predsjednik doista vrijeđao Ruperta Murdocha. Poznato je da Biden ponekad ulazi u rasprave s Peterom Doocyjem, Foxovim dopisnikom iz Bijele kuće. U siječnju je Biden uhvaćen kako Doocyja u mikrofon naziva "glupim kurvinim sinom", nakon čega ga je zvao ne bi li se ispričao.

U listopadu prošle godine Biden je pred novinarima CNN-a rekao da "uključi Fox kako bi saznao koliko je popularan".

Pročitajte više