Novinaru Siniši Vickovu slomljena dva rebra: "Zaštitari su me srušili na pod i cipelarili"

Foto i video: Dragan Miljuš/Index

NOVINARU Radio Brača Siniši Vickovu polomljena su dva rebra. Jučer je nastradao u sukobu sa zaštitarima pri pokušaju ulaska na Županijsku skupštinu na kojoj se odlučivalo o davanju koncesije plaže Zlatni rat u Bolu firmi bez prihoda i zaposlenih, ali s vlasnikom koji je vrlo blizak određenim strukturama HDZ-a.

Vickov je zaustavljen kada je po drugi put pokušao ući u dvoranu s vijećnicima. Ranije tog dana nije imao nikakvog problema, zaštitara Pit Bulla u tim trenucima nije ni bilo. Pozvani su naknadno. Pročelnik zajedničkih poslova županije Damir Gabrić pojasnio je kako je to učinjeno da bi se održao red, odnosno, da prosvjednici s Brača ne bi remetili tijek skupštine. Zanimljivo je, međutim, da osim incidenta s novinarom Vickovom nije zabilježen nikakav drugi problem.

Vickov: Htio sam profesionalno obaviti zadatak

Vrlo brzo nakon incidenta s priopćenjem se oglasio Pit Bull. Ustvrdili su kako se Vickov bahatio te da je na silu htio prokrčiti put u vijećnicu. Kategorički tvrde da se Vickov ni u jednom trenutku nije našao na podu. Kažu da je lamatao rukama i jednog zaštitara udario po glavi.

Vickov, pak, kaže da im je dvaput rekao da je novinar Radio Brača. "Srušili su me na pod i počeli cipelariti. A ja sam samo htio profesionalno obaviti svoj zadatak i biti na sjednici na kojoj se donosila važna odluka za Bol i otok Brač", ustvrdio nam je danas Vickov, koji će svakako pokrenuti odgovarajuće pravne korake. Danas je bio u policiji i predao im medicinsku dokumentaciju iz koje se vidi da je došlo do frakture 9. i 10. rebra.

Policija je izvijestila da provode kriminalističku obradu slučaja.

Pročitajte više