Novo suđenje Van Dammu i Marku Milošu za pokušaj ubojstva splitskog policajca

VRHOVNI SUD ukinuo je presudu Damira Primorca kojom su Marko Miloš iz Gruda i Vlatko Radić zvani Van Damme osuđeni na 45 mjeseci zatvora zbog ozljeđivanja Branka Budića, pripadnika specijalne policije. Tužiteljstvo ih je, inače, gonilo za pokušaj ubojstva, jer Budića je Miloš ranio iz pištolja, a Radić se na njega zaletio skuterom, no sudac Primorac zaključio je da su ga htjeli samo teško ozlijediti. Mogli su ga ubiti da su htjeli, a nisu, konstatirao je Primorac na objavi presude u srpnju 2008. godine.

Upucali ga, udarali pištoljem i skuterom, ali ga nisu htjeli ubiti?!

Vrhovni sud uvažio je žalbu tužiteljstva i vratio predmet na ponovno suđenje, i to zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Sada će se slučajem morati pozabaviti netko drugi, jer je Primorac samo koji mjesec nakon ove presude spakirao stvari i otišao sa suda u odvjetnike nakon što se dvaput neuspješno kandidirao za čelnu fotelju splitskog Županijskog suda.

Budić je te večeri, u srpnju 2007. godine, naletio u civilu na Van Dammea i Miloša na križanju Stepinčeve i Kranjčevićeve ulice. Razbijali su neku derutnu Zastavu. Pokušao ih je zaustaviti, no Miloš ga je pogodio hicem iz pištolja u nogu, a onda mu prislonio cijev na trbuh. Nije ga upucao, nego ga je izudarao drškom pištolja po glavi. I on i Van Damme imaju policijski dosje, no zahtjev tužiteljstva za pritvorom je odbijen jer su se u posljednje vrijeme "smirili".  

Pročitajte više