Novorođenče s karlovačkog smetlišta preminulo pri porodu

SLUŽBENI rezultati obdukcije izvršene na tijelu novorođenčeta, koje je 9. travnja pronađeno na karlovačkom odlagalištu otpada Ilovac, pokazali su kako je dječak umro tijekom poroda.

Obdukciju ja izvršila šefica Odjela za patologiju i sudsku medicinu Opće bolnice Karlovac, dr. Mira Mlinac-Lucijanić, koja je utvrdila kako je novorođenče još unutar maternice bilo izloženo manjku kisika te kako je težak porod bio koban za dijete.

Već je ranije analiza nekih organa novorođenčeta pokazala da je uzrok smrti nesretan slučaj, odnosno da nije riječ o čedomorstvu. Naime, pupčana vrpca se djetetu omotala oko vrata i u plućima je pronađena plodna voda.

Podsjetimo, novorođenče muškog spola je, umotano u plastičnu vrećicu, na odlagalištu pronašla skupina Roma, koji ondje svakodnevno skupljaju PVC ambalažu. Oko djetetova tijela je još bila omotana pupkovina.

Pomoću snimki videonadzora i redoslijeda kamiona koji su dolazili istovariti smeće na deponij, policija je uspjela pronaći majku, 26-godišnju Radinu C. iz Požege. S obzirom da nije riječ o čedomorstvu, protiv majke neće biti podignuta kaznena prijava.

I.M.
Foto: Radio Mrežnica

Pročitajte više