Novotny: Kirin je "svetac u Banskim dvorima"

NA DANAŠNJOJ konferenciji za novinare glavni tajnik DC-a Vladimir Novotny, iznio je stajališta svoje stranke u vezi incidenta u kojega je bio umješan Hrvoje Đakić.

Hrvoje, inače 20-godišnji sin saborskog zastupnika i predsjednika HVIDRA-e, Josipa Đakića, sudjelovao je u tučnjavi za vrijeme novogodišnjeg dočeka, u dvama noćnim klubovima u Pitomači.

"Kirin zna kada i gdje se što događa, ali ne procesuira to i zato zaslužuje dati ostavku." - komentirao je Novotny policijsko zataškavanje slučaja, dodajući: "U virovitičko-podravskoj županiji su svi ili potkupljeni ili pretučeni. Politika se vodi po birtijama i vodi se sa šakama."

Novotny je spomenuo kako je i sam Josip Đakić bio čest sudionik tučnjava, te kako Vladimir samo uči od oca.

"Na sreću postoji njihov "svetac u Banskim dvorima", Ivica Kirin, koji sve to zataška. A tu ima i elemenata za kaznenu, a ne samo prekršajnu prijavu." - nastavio je Novotny.

"Sada oni tvrde da je curica od 50, 60 kila napala Đakića, koji je građen otprilike kao ja, i tukla ga. Ona je sada u bolnici s potresom mozga i teškim fizičkim ozljedama. U virovitičko-podravskoj županiji se može tući koga se hoće." - rekao je Novotny.

"Da je kojim slučajem pretučen Đakićev sin, bi li danas oni koji su ga pretukli davali izjave za novine i bi li taj disko klub bio zatvoren još iste noći?" - dodao je Novotny.

Na upit kakvu reakciju sada očekuju od ministra unutarnjih poslova, Novotny je rekao: "Od Kirina se ništa ne može očekivati, sad će vjerojatno reći da nije ni čuo za to, te da je istraga u tijeku."

"Ne mogu reći da je Kirin usred noći nazvao policijsku postaju i rekao da zataškaju slučaj, moguće da su oni to zataškali sami od sebe, s obzirom o čijem se sinu radilo." - izjavio je Novotny.

Nevezano uz slučaj, Novotny se dotakao još jedne afere u hrvatskoj Vladi. Naime, ovih dana je zatraženo mišljenje Povjerenstva za sukob interesa, u svezi Sanaderovih skupocjenih satova.

"Sanader posjeduje satove u vrijednosti 30 tisuća eura, od čega je jedan procijenjen na čak 20 tisuća eura. Postavlja se pitanje od kud mu? Ako ga je sam kupio, kako? Pa on nosi svoju dvogodišnju plaću na ruci. Ako ga je dobio na poklon, pitanje je od koga i zašto? U svakom slučaju, satovi nisu evidentirani u njegovoj imovinskoj kartici." - rekao je Novotny.

"Ako je to na ruci, pitanje je što je u džepu?" - izjavio je Novotny, dodajući kako HDZ ima tezu "novac nije imovina".

 Tekst i foto: I.M.

Pročitajte više