Novozelandski časnik optužen da je stavio skrivenu kameru u kupaonicu ambasade

Facebook: New Zealand Embassy - Washington, D.C.

NAJVIŠI službenik veleposlanstva Novog Zelanda u SAD-u postavio je 2017. godine skrivenu kameru u kupaonicu koju su koristili i muškarci i žene, tvrdi se u optužnici, a prenosi CNN.

Alfred Keating, bivši mornarički komodor, pojavio se u ponedjeljak na Okružnom sudu u Aucklandu. Ako se proglasi krivim, čeka ga zatvorska kazna u trajanju do godinu i pol dana.

DNK na SD kartici kamere

Prema sudskim dokumentima, uređaj za snimanje, koji je bio postavljen unutar sustava za grijanje u kupaonici veleposlanstva u Washingtonu, otkriven je 27. srpnja 2017. kada je slučajno pao na pod. U optužnici stoji da Keatingov DNK odgovara DNK pronađenom na SD kartici kamere.

Kada je kamera otkrivena, Keating je bio najviši dužnosnik Novog Zelanda u veleposlanstvu, imao je imunitet i nije ga se moglo kazneno goniti u SAD-u.  

Alfred Keating, koji više nije u službi oružanih snaga Royal New Zealand Navy, izjasnio se da nije kriv za navedene optužbe. Njegov odvjetnik Ron Mansfield izjavio je za CNN da neće komentirati slučaj za vrijeme trajanja suđenja.

Pročitajte više