O stanju na požarištima

POŽAR koji je jučer popodne izbio na Grobniku u blizini Rijeke vatrogasci noćas ipak nisu uspjeli staviti pod nadzor, pa ga od jutros gasi 200 gasitelja kojima pomažu dva kanadera i dva helikoptera HV-a.

Kako su izvijestili iz riječkog Centra za obavješćivanje, tijekom noći jedan je vatrogasac zadobio lakše tjelesne ozljede.

Vatra ne ugrožava stambene objekte. Do požara je došlo radi nemara skupine građana pri paljenju roštilja.

Tijekom prošle noći izbio je požar na lokaciji Velika Plana kod Pazarišta.

Riječ je o drugom požaru na tom području u proteklih nekoliko dana koji je po prvim procjenama na većoj površini zahvatio nisko raslinje i dio bukove šume, doznaje se od zapovjednika gospićke Javne vatrogasne postrojbe Mile Asića.

Gospići vatrogasci zatražili su jutros od Hrvatskih šuma pomoć u ljudstvu.

Požari na otoku Hvaru, kod Brusja, Dubovice i Sućurja pod nadzorom su gasitelja koji rade na sanaciji požarišta. Na požarištu kod Dubovice vatrogasci također rad i na mjestiminom neutraliziranju otvorenog plamena na lokaciji Sv. Nikola koji se pojavljuje zbog vjetra. U gašenju požara na otoku Hvaru sudjeluje 279 gasitelja s ukupno 52 vozila, tri kanadera, helikopter za prijevoz gasitelja i helikopter Bell za izviđanje. Također u operacijama gašenja sudjelovala su i dva broda HRM-a.

Požar kod mjesta Mirca na Braču pod kontrolom je gasitelja.

Gasitelji rade na sanaciji požarišta, kao i gašenju aktiviranog dijela sjeveroistočno od Milne. Trenutno je požar pod nadzorom, na svim dijelovima. U gašenju tijekom dana sudjeluje 255 gasitelja sa 70 vozila, kanader i helikopter Bell za izviđanja.

Jučer je popodne zaprimljena je dojava o požaru niskog raslinja i poljoprivrednih kultura na lokaciji Tinj kod Biograda površine 150 hektar. Zbog blizine nastanjenih objekata na požarište je izišlo 50 gasitelja s 12 vozila kao i tri kanadera. Požar je lokaliziran sinoć poslije 19 sati.

Pročitajte više