Obala Bjelokosti: Osam poginulih francuskih vojnika

OSAM francuskih vojnika ubijeno je a 23 su ranjena u Obali Bjelokosti kada su ih u subotu napali vojnici lojalni predsjedniku Laurentu Gbagbou, priopćio je UN.

Francuske snage uništile su dva zrakoplova te zemlje nakon što su oni napali francuske ciljeve u pobunjeničkome gradu Bouakeu i ubili osmoricu vojnika, objavili su Ujedinjeni narodi.

"Vojni izvori Ujedinjenih naroda javljaju da su Francuzi upravo uništili dva borbena zrakoplova Suhoja koji pripadaju vojsci Obale Bjelokosti, nakon što su ti zrakoplovi gađali i pogodili jedan francuski cilj", rekao je Jean-Victor Nkolo, glasnogovornik UN-ove misije u Obali Bjelokosti.

"Osmorica su ubijena, a 23 ranjena. Svi su pripadnici francuske vojske", dodao je. Francuski su vojnici dio međunarodnih mirovnih snaga.

Vlasti Obale Bjelokosti već treći dan zaredom napadaju pobunjeničko uporište u Bouakeu, a najavili su da će poslije napada iz zraka napasti i s kopna ne bi li tako protjerale pobunjenike koji drže sjever zemlje još od rujna 2002. kad nije uspio pokušaj svrgavanja predsjednika Laurenta Gbagboa.

(Hina) xvm ymaš

Pročitajte više