Obama i Clinton nastavljaju utrku u Indiani

NA DEMOKRATSKIM predizborima u Indiani Barrack Obama i Hillary Clinton nastavljaju sa sučeljavanjem, a Obama je mogućnost ishoda tih izbora ocijenio vrlo izjednačenim.

Prema najnovijim anketama CNN-a, utrka između dvoje demokratskih kandidata u Indiani, koja daje 72 delegata, je tijesna. Clinton tako ima blagu prednost pred Obamom sa 48 posto glasova, nasuprot Obaminih 44 posto, dok je 8 posto birača još neopredijeljeno.

Kriza koju je Obama prošao od zadnjih izbora u Pennsylvaniji, izbjegavši optužbe za elitizam i ogradivši se od kontroverznih izjava svog bivšeg pastora Jeremiaha Wrighta, mogla bi utjecati na glasače u Indiani.

U borbi za glasove radničke klase, Obama i Clinton sučelili su se oko prijedloga Clinton da se preko ljeta ukine federalni porez na gorivo.

Dok Clinton podržava tu inicijativu, Obama ju je nazvao "klasičnim trikom", koji će vozačima uštediti 30 centi na dan, odnosno 30-ak dolara mjesečno.

Bez obzira što većinsko biračko tijelo u Indiani čini radnička klasa, stoji činjenica da je Obama dobio većinu glasova u susjednom Illinoisu pa bi mu to moglo ići u prilog.

B.V.
Foto: AFP

Pročitajte više