Obama smanjuje prednost Hillary u broju superdelegata

AMERIČKI senator Barrack Obama smanjuje prednost Hillary Clinton u broju superdelegata koji im pružaju potporu i koji bi po svemu sudeći mogli odigrati na kraju ključnu ulogu u izboru demokratskog predsjedničkog kandidata.

Oboje demokratskih kandidata nemaju glasove njih 2.025, potrebnih za nominiranje za predsjedničkog kandidata demokratske stranke u nadolazećim predsjedničkim izborima u SAD-u, javlja CNN.

Prema najnovijim podacima, vodstvo Clintonove u broju superdelegata smanjilo se na razliku jednoznamenkastih brojeva. Na početku godine, prednost Clinton pred Obamom bila je više od 100 superdelegata.

Ostalo je još 217 superdelegata, za čije se glasove Clinton i Obama mogu boriti.

Do kraja utrke još ima šest izbornih jedinica, a Lawrence O'Donnell iz Huffington Posta kaže kako unatoč naporima Clinton izgleda da priprema kraj svoje kampanje.

Senator Obama rekao je kako je voljan voditi kampanju do kraja ako Clinton ne odustane prije zadnjih izbora 3. srpnja.

"Senatorica Clinton je dostojna kandidatkinja. Vjerojatno će pobijediti u Zapadnoj Virginiji i Kentuckyju, jer tamo ima golemu prednost. mi ćemo tamo morati provesti više vremena, ali isto tako idemo u Oregon, Montanu, Južnu Dakotu i Puerto Rico", zaključio je Obama.

B.V.
Foto: AFP

Pročitajte više