Obama sutra objavljuje ime potpredsjedničkog kandidata?

BARACK OBAMA, demokratski kandidat za predsjednika SAD, donio je odluku o svome potpredsjedničkom kandidatu te će je objaviti sutradan, javlja New York Times.

Jeff Zeleny, Timesov reporter, dobio je informacije da će ime prvo putem E-maila sutra ujutro biti priopćeno najbližem krugu suradnika i pristaša, a nakon toga i medijima.

Kao najizglednije ime se trenutno spominje demokratski senator Sam Nunn, poznat po dugogodišnjem iskustvu na polju nacionalne sigurnosti. Uz njega se kao favorit smatra i Tim Kaine, demokratski guverner Virginije te demokratski senator Joe Biden, poznat po zalaganju za američke vojne intervencije u bivšoj Jugoslaviji 1990-ih.

Sve više se spominje i mogućnost da Obama, u nastojanju da demonstrira svoju snagu i samouvjerenost, kao potpredsjedničkog kandidata lansira Johna Kerryja, koji je kao predsjednički kandidat demokrata 2004. godine poražen od Georgea W. Busha.

Šanse Hillary Clinton da se nađe na izbornom listiću zajedno s Obamom su, pak, prilično male, tvrdi većina američkih političkih komentatora.

D.A.

Pročitajte više