Obilježen dan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

RAZVOJ informatizacije fakulteta te prilagođavanje plana i programa studija ekonomije sustavu obrazovanja u Europskoj uniji samo su neki od prioriteta u poboljšanju rada Ekonomskog fakulteta, rekao je dekan toga fakulteta Ivan Lovrinović na svečanosti u povodu obilježavanja 82 godine postojanja i rada Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Najveća su vrijednost toga fakulteta ljudi - profesori, zaposlenici, a posebice studenti, rekao je Lovrinović i dodao kako bez povezivanja sa svijetom - bez razmjene znanja i iskustva, bez razmjene asistenata i profesora, fakultet ne može ostvariti pozitivan razvoj.

Dekan je izrazio želju da Ekonomski fakultet aktivno sudjeluje u sadašnjim promjenama, kao i onima koje tek trebaju zahvatiti hrvatsko gospodarstvo.

U prigodnom govoru rektorica zagrebačkog Sveučilišta Helena Jasna Mencer naglasila je kako Sveučilište održava bliske i čvrste veze s fakultetskim vijećima. Rektorica je, među ostalim, predstavila i novu strukturu zagrebačkog Sveučilišta, čija se realizizacija planira do 2006.

Velikom broju nazočnih, među kojima su bili i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Ivo Padovan te predsjednikov savjetnik za znanost i obrazovanje Esad Prohić, prigodnim se riječima obratila i gradonačelnica Vlasta Pavić.

Na svečanosti je dekan uručio nagrade za znanstveni rad iz područja ekonomskih znanosti ´Dr. Mijo Mirković´ i nagrade najboljim studentima za uspjeh u studiju i izvannastavnim aktivnostima.

Svečanost Dana fakulteta uveličana je prigodnim glazbenim programom na kojemu je nastupio ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske ´Lado´.

Pročitajte više