Obitelj Davida Carradinea ljuta zbog objavljenih slika njegovog leša

ČLANOVI obitelji pod nerazjašnjenim okolnostima poginulog glumca Davida Carradinea su "duboko uznemireni" zbog forenzičke fotografije koja se tijekom vikenda pojavila u tajlandskom tabloidu i prijete sudskim tužbama.

Tabloid Tahi Rath, najstariji i najprodavaniji list u Tajlandu, objavio je u subotu fotografiju naziva "Slika s mjesta smrti Davida Carradinea". Fotografija pokazuje goli leš muškarca koji visi o ormaru sa zavezanim rukama.

Forenzičar medijima dao fotografiju?

Policija vjeruje se kako se radi o fotografiji Carradinea, koju je snimio jedan od forenzičara i kasnije ju dao medijima. Thai Rath nije otkrio izvor fotografije, ali sigurno je za nju dao vrlo pristojnu nagradu. Lice na slici je zamračeno, a i genitalije su skrivene od pogleda.

Keith Carradine, brat preminulog Davida, rekao je u izjavi medijima kao je obitelj "iznimno uznemirena objavom fotografija uzetih s mjesta Davidove smrti". Dodaje se i kako "obitelj želi da se zna da će svaka osoba, publikacija ili medijski ogranak koji objavi fotografiju biti tužen za zadiranje u privatnost i izazivanje ozbiljne emotivne štete".

Tražili pomoć FBI-a

Odvjetnik obitelji, Mark Geragos, zatražio je od američkog FBI-a uključivanje u istragu oko smrti Davida Carradinea. Također je dodao kako obitelj želi angažirati poznatog forenzičkog patologa dr. Michaela Badena, koji bi trebao obaviti drugu obdukciju i utvrditi ima li novih tragova oko smrti.

No, unatoč gnjevu obitelji preminulog glumca, fotografija ne mora imati negativan prizvuk. Ukoliko je autentična, ona bi mogla osporiti tvrdnje tajlandske policije o tome kako nitko drugi nije bio uključen u Carradineovu smrt. Na fotografiji se vidi tijelo muškarca s rukama zavezanim iznad glave, kako visi sa šipke u ormaru.

Misterija smrti poznatog glumca

Iznimno su male šanse da si je Carradine u sklopu neke seksualne igre uspio zavezati ruke, i nakon toga se objesiti u ormaru. Otkad je Carradine u prošli četvrtak nađen mrtav u tajlandskom hotelu, spekulira se o događajima koji su prethodili smrti.

Obitelj vjeruje kako je glumac ubijen, a policija tvrdi kako nitko nije ušao ni izašao iz njegove hotelske sobe, što potkrepljuje nadzornim snimkama iz hotela. Iz policije su rekli kako je glumac počinio samoubojstvo ili je umro od srčanog udara tijekom orgazma. Carradineovi rođaci naznačili su kako bi glumčeva smrt mogla biti povezana s njegovim istraživanjem tajnih grupacija povezanih sa svijetom borilačkih vještina, a to je potvrdio i Geragos.

Mnogi su pretpostavili i kako je Carradine doživio nesreću tijekom seksualne prakse zvane autoerotska asfiksijacija. Radi se o postupku tijekom kojega se privremeno prekida dotok zraka, obično putem vješanja, što zbog slijevanja krvi u genitalno područje uzrokuje pojačanu erekciju i snažan orgazam. Igra je opasna, a nerijetko se zna poginuti tijekom njenog prakticiranja.

F.M.
Foto: JLP 

Pročitajte više