Obitelj u kojoj je beba ubijena, a mama se bori za život bila pod nadzorom Centra

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Index

DRŽAVNA tajnica u Ministarstvu socijalne politike Margareta Mađerić izrazila je sućut i osudila zločin koji se dogodio u zagrebačkom Kozari putu, gdje je 41-godišnjak ubio jednogodišnju bebu, a suprugu teško ozlijedio.

Obitelj u kojoj je sinoć ubijeno dijete u Kozari putevima bila je u tretmanu Centra za socijalnu skrb te je pokrenut izvanredni upravni nadzor kako bi se utvrdile okolnosti nesreće, izjavila je u četvrtak državna tajnica u Ministarstvu obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić.  

"Obitelj je bila u tretmanu nadležnog centra za socijalnu skrb u Zagrebu, postojao je niz postupanja iz različitih domena prava i o svemu ćete biti obaviješteni nakon provođenja izvanrednog upravnog nadzora koji je upravo u tijeku. U ovom trenutku ne mogu govoriti o propustima, a ako ih je bilo i ako se utvrde, sigurno ćemo vas odmah o tome obavijestiti", rekla je.

Dodala je da se u ovom slučaju radi o ukupno troje maloljetne djece u obitelji pa nije htjela prije obavljenog nadzora otkrivati detalje.

Liječnici se bore za život žene

Policija je potvrdila da se dogodilo teško kazneno djelo, 41-godišnji muškarac napao je svoju bivšu partnericu i dijete koje je podleglo ozljedama. Liječnici se bore za život žene.

Upitana za eventualne propuste Centra, Mađerić je rekla da ništa ne može odgovoriti prije no što završi nadzor, no za sada se zna da je bio "niz postupanja prema toj obitelji". 

"Postupalo se iz obiteljsko-pravne zaštite, vezano uz Zakon o socijalnoj skrbi. Ako se utvrde propusti, javnost će biti odmah obaviještena", kaže Mađerić.

Pročitajte više