Obiteljski posao: Stipe Ringwald i majka uhvaćeni s pet kila trave

STIPE RINGWALD i njegova 63-godišnja majka Vanja Ringwald uhvaćeni su jučer s još dvojicom zbog organizirane preprodaje marihuane na šibenskom području. U kući Ringwaldove majke pronađeno je ukupno pet kilograma marihuane u pet paketa od po kilogram. 

Po travu u BiH

Policija je skupinu već dulje držala pod nadzorom. Snimili su i primopredaju tri kilograma marihuane prije mjesec dana, ali nisu reagirali kako bi pokupili cijelu organizaciju.

Šef skupine bio je Stipe Ringwald, a Uskok ga sumnjiči da je travu nabavljao u BiH. Uz sina i majku Ringwald, danas su u splitsku Palaču pravde privedeni i 29-godišnjak iz Bilica kod Šibenika te 27-godišnjak iz Vrgorca, koji su prevozili i prepakirali marihuanu.

Postupak se vodi po novom ZKP-u, tako da osumnjičenici nisu privedeni istražnom sucu, već Uskokovoj tužiteljici Nataliji Petković. Nakon snimanja iskaza, odvedeni su u splitski zatvor Bilice.

Nekoć perspektivan motociklistički as Ringwald je skupio hrpu kaznenih prijava, a šibenska policija uvjerena je kako se sad neće baš tako lako i brzo izvući, s obzirom na to da je za organizirano dilanje minimalna zatvorska kazna pet godina.

Pročitajte više