Obiteljskog nasilnika Čučića u Njemačkoj prokazao privatni agent bivše supruge

NATAŠA ČUČIĆ, supruga i odvjetnica zatvorenog bivšeg hrvatskog veleposlanika Ljubomira Čučića, kazala je da je njezinog supruga u Njemačkoj prokazao privatni agent kojega je unajmila njegova bivša supruga Magali Boers.

"Čučić se u Francuskoj nije krio, bio je prijavljen, primao poštu na svojoj adresi, a iz Hrvatske nije upućen nikakav zahtjev za izručenje ", tvrdi Nataša Čučić te dodaje kako se s njim, od odlaska iz Hrvatske u studenom 2008. godine, viđala barem jedanput mjesečno u Francuskoj, a i to su ljeto proveli zajedno, piše Večernji list.

U Francusku otišao kako bi bio u procesu donošenja odluke o djeci

Nataša Čučić ističe da Ljubomir u Francusku nije pobjegao kako bi izbjegao kaznu, nego da bude u procesu donošenja odluke o svojoj djeci. "Francuski mu je sud odredio redovito druženje s djecom, ali Magali to ne dopušta. Odrekla se hrvatskog državljanstva, moguće je to učinila i za djecu. Udala se i preselila u Luksemburg. Djecu je dala školu koju vodi Opus dei", tvrdi Nataša Čučić te dodaje kako od lipnja prošle godine Ljubomir i njegova majka djecu nisu vidjeli.

Francuski Centar za socijalnu skrb zaključio je da susreti osuđenog obiteljskog zlostavljača i bivšeg veleposlanika Hrvatske Ljubomira Čučića loše utječu na djecu te su o tome izvijestili sud u Francuskoj.

> Hrvatskoj izručen bivši veleposlanik i osuđeni obiteljski nasilnik Ljubomir Čučić

Odvjetnica Čučićeve bivše supruge Magali Boers, Višnja Drenški Lasan, kazala je kako nije točno da se njezina klijentica suprotno presudi odselila iz Francuske i time onemogućila zlostavljača da posjećuje djecu. Sud je Magali dozvolio preseljenje u Luksemburg gdje je ona otvorila tvrtku i ponovno se udala.

Čučić je jučer izručen Hrvatskoj na temelju Interpolove tjeralice te bi ubrzo trebao početi služiti svoju jednogodišnju kaznu zbog obiteljskog nasilja. Dok je bio u Francuskoj, djecu je smio posjećivati svaka tri tjedna i to uz nazočnost socijalnog radnika.

Pročitajte više