Objavljen Bensonov roman "Gospodar svijeta"

S NAKLADNIK "Verbum" objavio je prijevod futurističkoga romana engleskoga književnika Roberta Hugha Bensona "Gospodar svijeta".

"U Europi i Americi predstoji otvorena borba između katolicizma i humanitarizma," piše Benson i dodaje kako je Katolička crkva ostala još jedina ustanova s nadnaravnim autoritetom.

Humanitarizam koji se protivi nadnaravnom i sam postaje religija, napominje Benson i dodaje kako je to oblik panteizma koji pod vodstvom masonerije razvija vlastiti ritual.

Benson piše kako humanitarizam svoje simbole posvuda slobodno ističe dok je katolicima to zabranjeno.

"Gospodar svijeta" je jednistven književni prikaz kraja povijesti, vladavine antikrista i konačna sukoba dobra i zla, piše u predgovoru knjige urednik Petar Balta.

Benson je sa zapanjujućom točnošću predvidio procese što će se događati u našem dobu, poput ukidanja monarhija, ujedinjenja Europe, uspostave novoga svjetskog poretka, ozakonjenja eutanazije i medijskih manipulacija, piše Balta i dodaje kako je autor također predvidio masovnu uporabu letjelica, umjetne materijale, genetski preinačenu hranu, podzemni promet, klimatizacijske uređaje i ulične elektroničke oglasne izloge.

"Gospodar svijeta" (326 str.) roman je o posljednjim vremenima u kojem je autor radnju smjestio u 21. stoljeće. Kompozicijski je sastavljen od četiriju dijelova - prologa i triju knjiga naslovljenih kao dolazak, okršaj i pobjeda.

Knjigu je na hrvatski jezik prevela Aleksandra Marija Chwalowsky.

Robert Hugh Benson (1871.-1914.) bio je anglikanski svećenik i sin anglikanskog nadbiskupa Canterburyja. Obratio se na katoličanstvo i zaređen je za katoličkoga svećenika. Pisao je romane, kazališna djela, eseje, propovijedi i pjesme.

(Hina) xmk ymc

Pročitajte više